19-06-15 16:13

God vækst i Samvirkende Menighedsplejers familienetværk

Familienetværksarbejdet, som SMP støtter i sognene, er nu i vækst landet over.

Familienetværkene er historien om, at noget, der lykkes godt, er med til at give liv og vækst til andre gode initiativer. Derefter lykkes begge dele endnu bedre (= synergi-effekt).

Siden Folkekirkens Feriehjælp i 2007 for første gang holdt sommerferie for 24 familier (i år er det for 330 familier), har stadig flere sogne igangsat netværksaktiviteter for de sårbare børnefamilier, der var med på ferien, tit sammen med også andre familier. Tanken er, at der skal være mulighed for samvær jævnligt i løbet af året. På den måde skal både voksne og børn, der har lært hinanden at kende på tværs af familierne på ferien, fortsat have mulighed for at mødes og ved netværksaktiviteter med spisning, rådgivning og kreativ aktivitet blive mere opmærksomme på, hvordan man kan udvikle livsglæde, selvværd og motivation i relationen med ligestillede.

På Lolland og Falster er familienetværksarbejdet blevet videreudviklet som et særligt projekt fra sommeren 2013, og SMP har netop fået en ny bevilling fra Socialministeriet til at fortsætte denne aktivitet frem til sommeren 2016. Bevillingen er mindre, end den plejer at være, og derfor inddrager vi også fondsmidler og midler fra Kirkens Genbrug i Rudkøbing i projektet. Det sidste skyldes, at der nu er interesse for at igangsætte familienetværk også på Langeland - og formentlig også på Ærø.

Det nyeste er, at SMP også har fået en bevilling til at igangsætte selvhjælpsgrupper for enlige sårbare forældre, og dette projekt igangsættes efter sommerferien et par steder i Storkøbenhavn og et par steder i Jylland.Vi glæder os til at fortælle mere om dette helt nye projekt.

På fotoet ses familier på Lolland og Falster på fælles tur ud i det grønne og en snak med hestene.

Læs mere om Familienetværkene her.

Sogne, der har lyst til at høre mere om familienetværksarbejdet i SMP, er meget velkomne til at rette henvendelse. Ring eller mail til SMP's hovednr. og -mail, så bliver I henvist til at tale med den, der arbejder med det i jeres område (tlf. 36 46 66 66, e-mail: smp@menighedsplejer.dk).