09-06-17 11:48

Samvær i naturen en menighedsplejeaktivitet

I den senere tid er vi i SMP i stigende grad blevet opmærksomme på den betydning, det har for sårbare mennesker at opleve ting sammen i naturen.

Naturen appellerer samtidig til, at den enkelte er stille med sine egne tanker, og vi fremmer gerne aktiviteter, der fører mennesker ud i naturen, så de både hver for sig og sammen kan hente kræfter ved at se naturens skønhed og opleve stilheden og høre fuglenes kvidren.

Det seneste års tid har vi fra vort arbejdssted i Valby hjulpet mange pårørende til demensramte ud på ture i naturen sammen, med en fælles bustur frem og tilbage og en vandretur i smukke naturoplevelser alene eller sammen med andre. Det har deltagerne et fint udbytte af, og turene er meget eftertragtede.

I år vil også ferien med Folkekirkens Feriehjælp have særligt fokus på naturoplevelser, og efter ferien vil vi følge på med at opfordre sognene til at fastholde et samvær med familierne gerne med inddragelse af ture ud i naturen. Dette sidste har vi allerede særligt gode erfaringer med gennem et familienetværksarbejde på Lolland og Falster, der er i gang på 4. år.