16-06-17 16:21

SMP afslutter udviklingsprojekt

I godt og vel et år har Samvirkende Menighedsplejer gennemført projektet "Kirken som lokal ressource", med støtte fra Den Folkekirkelige Udviklingsfond. Det slutter med udgangen af juni.

Projektet har som sit mål haft at hjælpe nye sogne i gang med en indsats i lokalsamfundet, hvor kirkens ansatte og frivillige både kommer ud og får kontakt med grupper af mennesker, der trænger til hjælp, og inviterer de samme mennesker med i de sociale fællesskaber, der er i den lokale kirke.

I  marts måned afholdtes et kursus for de deltagende sogne i Odense.

Resultaterne af projektet, som er nået til en del steder på Danmarkskortet, er følgende:

Gaurslund Sogn ved Vejle har fået støtte til at igangsætte flere aktiviteter for sygdomsramte på nærliggende institutioner, både på institutionerne og i kirken.

Vejen-Holsted Sogne i Jylland har fået støtte til at igangsætte et fælles diakonalt arbejde gennem ansættelsen af en fælles diakonimedarbejder.

Rørslev Sogn på Midtsjælland har fået støtte til at igangsætte ældreaktiviteter.

Forskellige sogne på Langeland har fået støtte til at igangsætte diakonale aktiviteter.

Svogerslev Sogn ved Roskilde har fået støtte til at sætte en selvhjælpsgruppe for enlige forældre i gang.

2 land-pastorater på Sydvestsjælland, Kvislemark-Fyrendal-Førslev og Hårslev-Ting Jellinge-Krummerup har fået støtte til at igangsætte en fælles menighedspleje med en caféaktivitet - til realisering sidst på sommeren.

I Samvirkende Menighedsplejer glæder vi os over de gode resultater med projektet, og vi er taknemmelige for støtten fra Kirkeministeriet.