21-11-17 16:58

Diakoni i landsogne

Samvirkende Menighedsplejer er involveret i det arbejde, som Folkekirkens Udviklings- og Videnscenter er i gang med i forbindelse med projektet "Kirken på landet".

SMP har deltaget i orienteringsmøder om diakoni i landsogne flere steder i landet. Til det brug har organisationen produceret nogle sider, der giver nogle eksempler på, hvilke diakonale arbejdsgrene man kan sætte i gang på landet, enten i sit eget sogn eller sammen med andre sogne. Klik siderne frem her.

Fotoet viser kirken i Bevtoft, et landsogn i Haderslev stift, hvor menighedsrådet har stiftet en menighedspleje og hvor en Kirkens Genbrug inden længe ser dagens lys.

Samvirkende Menighedsplejer hører gerne fra landsogne, der ønsker vejledning fra organisationen omkring dette at igangsætte socialt (diakonalt) arbejde med udgangspunkt i kirken.