Udgivet ons d. 31. okt 2018, kl. 14:41

Vinden blæser kraftigt og regnen står ned i stænger. Det er sidste fredag i november. Indenfor på Christianssæde Centret, en lejr på Lolland, er der meget liv og glæde. 45 voksne og børn er samlet til hygge og uhygge. En overnatning fra fredag eftermiddag til lørdag efter middag. Det er familier og frivillige fra Nykøbing Falster Sogns Menighedsplejes Familienetværk og familier fra Holeby og Omegns Menighedsplejes Familienetværk. Denne tur var afslutningen på et naturforløb på 5 gange i forbindelse med projekt ”Kan myrer spises” finansieret af Friluftrådet. Hovedfinansieringen af turen kom fra Kirkens Genbrug i Nykøbing Falster.

Fakta:
Dette kan måske inspirere andre menighedsplejer. Lejren blev bestilt ca. 2 måned før turen fandt sted. På lejren er der plads til ca. 70 personer. Der var 8 værelser med plads til 8 personer på hvert værelse samt 3 rum med plads til 3 personer. Næsten alle familier fik hver deres eget rum. Familier skulle selv have dyner, lagner og sengetøj med. Prisen per hoved var 300 kr. incl. Overnatning, kost, aktiviteter og materialer samt transport. Fredag aften havde de frivillige arrangeret et aftenløb (det blev afviklet indenfor pga. vejret). Lørdag kom 2 naturformidlere og lavede aktiviteter med børn og voksne i 3 timer for 2500 kr. incl. Transport. Naturformidler Bjarne Kleis kan kontaktes på kleistrading@mail.dk. Maden blev lavet af 3 meget dygtige frivillige. Der blev serveret indbagt kalkunbryst med kyllingefars, hvide kartofler og spicy sauce.

Deltagerne sagde følgende om overnatningen:
”Vi har fået ny viden om natur, blandt andet hvad forskellen er på rådyr og dådyr”
”Mine børn har bare råhygget sig med de andre børn”
”Vi som familie har fået en kanon oplevelse, vi vil kunne tale om laaaaang tid”
”Vi fik bare den bedste mad og varme boller til morgenmad”
”Disse turer over flere dage, giver bare den bedste grobund for nye venskaber”

Hvis I vil vide mere kan I kontakte konsulent Mei Petersen på mail: klp@menighedsplejer.dk

Kategorier Familier