Udgivet man d. 25. feb 2019, kl. 00:00

Med naturens hjælp kan vi styrke udsatte børn, unge og familier i menighedsplejen
I midten af februar udkom en antologi om, hvordan natur og friluftsliv kan styrke børn, unge og familier i udsatte positioner. Antologien hedder "Ud i naturen - ind i fællesskabet - Natursocialt arbejde med børn, unge og familier" og er udgivet med støtte fra Udlodningsmidler til Friluftsliv

Børn, unge og familier, der ofte kommer ud i naturen, får gode natur- og friluftsoplevelser, der gavner deres fysiske og mentale sundhed. Men desværre er det ikke alle, der kommer ud i det fri og får glæde af naturen, selvom de kan have stor gavn af det. Det skal en ny bog, der samler erfaringer fra Red Barnets arbejde med udsatte børn og unge i naturen gøre noget ved.

Ud i naturen – ind i fællesskabet

Antologien "Ud i naturen - ind i fællesskabet - Natursocialt arbejde med børn, unge og familier" giver et indblik i natursociale indsatser, der handler om at bruge naturen som ramme for fællesskab og aktiviteter, der kan styrke børn, unge og familiers trivsel. Dertil handler antologien om, hvad natur og aktiviteter i naturen kan betyde for mennesker, deres samvær og psyke. Den viser, hvordan den enkelte og fællesskabet kan støtte hinanden ved at bruge naturen, og den rummer desuden en guide til, hvordan frivillige eller fagpersoner selv kan arbejde med natursociale indsatser.

I Samvirkende Menighedsplejer arbejder vi også med at styrke udsatte børn, unge og familier, både i Folkekirkens Feriehjælp samt vores Natur projekt ”Kan myrer spises?”

Så hvis I ønsker at lave børnefamilie arbejde i jeres menighedsplejer/kirker så kontakt venligst:

Folkekirkens Feriehjælp i samarbejde med Arbejdsmarkedets Feriefond: Diakonikonsulent Mei Petersen E-mail: klp@menighedsplejer.dk, telefon: 26 89 06 39

Natur projekt ”Kan myrer spises?” i samarbejde med Friluftsrådet:
Diakonikonsulent Betina Køster E-mail: bk@menighedsplejer.dk, telefon: 26 16 25 06

Linkt til forlagets omtale af bogen  "Ud i naturen - ind i fællesskabet - Natursocialt arbejde med børn, unge og familier" kan købes fra dags dato.

Link til Red Barnets omtale af bogen

Kategorier Familier