Udgivet fre d. 29. mar 2019, kl. 13:30

Forår og konfirmationer følges ad, og årets konfirmander trækker snart i konfirmationstøjet og skal fejres på deres store dag.

Lån dit konfirmationstøj hos os, står der i pressemeddelelsen fra Horbelev Menighedsråd og genbrugsbutikken ”Ting og Sager” på Falster.

Menighedsrådet og genbrugsbutikken har indgået et samarbejde om at indsamle konfirmationsudstyr til både drenge og piger. De håber at få samlet nok, så de kan tilbyde konfirmanderne hjælp allerede i år.

Formand for menighedsrådet Anne-Grethe Andersen siger: ”Nu begynder vi at indsamle, og når vi synes, at vi har en beholdning og et udvalg, starter udlånet. Dette vil vi reklamere med når den tid kommer. Så hvis du ligger inde med konfirmationskjoler, jakkesæt, sko – ja, alt hvad der kan bruges i forbindelse med påklædning af en konfirmand – så vil vi være taknemlige for, at få det doneret.”

Planen er at låne det gratis ud til konfirmander. Om disse er ”rige eller fattige” vil de ikke gøre sig til dommere over. Deres formål er nemlig primært at minimere tøjspild og støtte bæredygtigheden. Og med gratis udlån af konfirmationstøj m.m. kan de både støtte disse formål og en masse andre.

I den anden ende af landet i Gauerslund har man også taget initiativ til at genbruge konfirmationstøj.

Gauerslund Menighedspleje har stået for et meget vellykket arrangement, hvor de i samarbejde med den lokale genbrugsbutik holdte konfirmandmodeshow i sognehuset for ca. 120 gæster. Tidligere konfirmander gik mannequin, og der blev efter showet solgt en masse flotte genbrugskjoler til kommende konfirmander.

Overskuddet fra modeshowet går til Gauerslund Menighedspleje, som støtter med f.eks. julehjælp og feriehjælp til familier og enlige i sognet, som har det økonomisk svært.

Du kan se flere billeder fra Gauerslunds konfirmandmodeshow på deres hjemmeside:

Billeder af de flotte kjoler fra Gauerslund:

Kategorier Nyheder