Udgivet tor d. 23. maj 2019, kl. 10:39

Sommertid er ferietid, grillfester samvær med familie og venner, afslapning og ferieoplevelser. Den almindelige travle hverdag står stille. Aftenskolerne og gymnastikforeningerne har takket af for sæsonen og på offentlige institutioner afvikler personalet ferie, så der er lidt mere stille end sædvanligt.

Vores besøgstjeneste oplever, at sommertiden kan være svært at komme igennem for dem, der er ladt alene, når ”samfundet går i stå” og alle andre tager på ferie. Ferieoplevelser kan være dyre og svære at prioritere.

Hvad laver menighedsplejen i sommerferien?

Vores ferieprojekt, Folkekirkens Feriehjælp, giver en masse økonomisk dårligt stillede børnefamilier en ekstraordinær ferieoplevelse, når frivillige fra vores medlemssogne arrangerer sommerferieophold.

Nogle sogne vælger at give familier ferieoplevelser på andre måder: Dagsture ud i det blå i godt fællesskab, besøg i forlystelsesparker eller tur i svømmehallen.

I Valby lukker vores etablerede sorggrupper ned i sommerferien. Alle deltagerne bliver i stedet inviteret til læsegruppemøder henover sommeren på tværs af grupperne. Det er rart at mødes med ligesindede, når Danmark er lukket ned.

Vi holder sommer spis-sammen arrangementer ved Sankt Hans tid for besøgsvennepar og vores trofaste frivillige får skabt tid til besøg i sommerferien.

Hvad laver menighedsplejen i sommerferien hos jer?

Tilbage til nyhedsbrev!

(Billederne er taget af Karen Margrethe Laugesen)

Kategorier Nyhedsbrev 4