Udgivet tor d. 5. sep 2019, kl. 16:00

Hvordan knytter man julehjælpen til kirkens fællesskab?
Dette spørgsmål blev drøftet på mandagens workshop i Samvirkende Menighedsplejer, hvor 34 var samlet til at drøfte julehjælpens faser fra indsamling, til udvælgelse til uddeling. I sidste uge blev samme workshop afholdt i Sejs-Svejbæk ved Silkeborg, hvor 13 deltager drøftede samme emne. På begge workshop fortalte forskellige menighedsplejer, hvordan de administrerede og uddelte julehjælpen, og begge steder var der stor forskel på, hvordan man gjorde. Nogle steder var det alene folkekirke medlemmer, der fik julehjælp og andre steder var det alle. Nogle steder lavede konfirmanderne julekort, som blev lagt i posen og et sted samlede den lokale tatovør gaver ind, som kunne deles ud til børnene, der deltog i julefesten.

Sanne Damborg, der er kirke- og kulturmedarbejder i Haraldskirken deltog sidste år i samme workshop, og hun fortalte, at hun var blevet inspireret til at lave en julefest for modtagerne af julehjælpen, selvom hun havde været i tvivl om modtagerne ville komme til festen, men den tvivl var blevet gjort til skamme, da 32 ud af 40 mødte op til julefest.

Vi regner med at afholde workshoppen igen næste år, og måske høre, hvordan andre har brugt inspirationen fra i år til nye tiltag.

Kategorier Nyheder