Udgivet tir d. 26. nov 2019, kl. 10:51

KAMPAGNE OM UNGE OG DIAKONI
Du kan finde vores artikler om unge og diakoni på vores facebook side. Hvis du er interesseret i at høre mere, er du velkommen til at kontakte os.

”Jeg har alle muligheder liggende foran mig, så det er min egen skyld hvis jeg ikke lykkes”. Ungdomstiden har altid været præget af valg, men som verden ser ud i dag, så er de unges identitetsvalg intensiveret i vores individualiserede samfund. Det slås fast i mange rapporter, og Center for Ungdomsstudier (CUR) har været på besøg i SMP og fortalt om deres studier i ungdomslivet i 2010erne. De fortæller om de udfordringer de unge står med i dag. De unge mangler alternativer til vejen fra ung til voksen. De lever i en præstations- og konkurrencekultur, og da der i dag er utallige valg man har mulighed for at tage, så føler de unge det er deres egen skyld, hvis de ikke lykkes - ”Alle muligheder ligger åbne – Så hvad er problemet?”. Og det de unge ser på de sociale medier, er det som lykkes og som giver dem et billede af at alle andre kan ALTING.

Og hvordan med fællesskaber i det individualiserede samfund? De er stadigvæk vigtige! De unge vil gerne være med i fællesskaber, og gerne fællesskaber der gør en forskel. De har brug for et sted hvor de ikke skal stresse over at have travlt med sig selv, men hvor de kan engagere sig med andre, gøre en forskel, og tale med andre unge om de ting de selv går rundt og tumler med. De unge har brug for os, og vi har brug for de unge!.

Vi har derfor valgt at lave en kampagne her på Facebook den næste uges tid, hvor vi sætter fokus på unge og diakoni. En kampagne vi håber vil give inspiration til at lave diakoni for og med de unge. Find også inspiration i det nyeste nummer af vores blad "Sammen", hvor temaet er UNGE OG DIAKONI.

Find også spændende artikler og rapporter om unge på CUR's hjemmeside:
Her kan du f.eks. downloade deres rapport om unge på gymnasiet
Og du kan læse om bogen "Ung i en præstationskultur", som handler om elverne i udskolingen fra 7. - 9. klasse. 

 

 

RIGTIG GOD LÆSELYST.


Kategorier Nyheder