Udgivet man d. 9. dec 2019, kl. 17:00

Året er ved at gå på hæld og det er naturprojektet – KAN MYRER SPISES - også – men kun for 2019 ?

Vi er klar igen til at tage fat på en ny og spændende sæson i 2020. Det har været et rigtigt spændende år, hvor masser af børnefamilier fra lokale menighedsplejer, har deltaget i mange spændende naturarrangementer og ture. STOR TAK til alle jer i de lokale menighedsplejere, som har lavet et stort og flot stykke arbejde med at invitere børnefamilierne med ud i naturen.

• I 2019 har der været mange interessante ture for børnefamilier:
  • Natur weekend med overnatning i kirken i Søborg
  • opsamling og affaldssortering i Tusindårsskoven ved Odense
  • lær om fisk ved Øresundsunds akvariet
  • lær om insekter i Ringsted klosterhave
  • tag ud og mød rovfugle i naturen
  • øv dig i at snitte figurer af pinde på Nordfalster
  • en weekend i Middelalderlandsbyen i Brøndby.

Bare for at nævne nogle stykker ud af mange. Mulighederne har været mange og også spændende. Overordnet har tilbagemeldingerne fra sognene været, at både børn og voksne har fået tilført mange nye indtryk og oplevelser. Nemlig både det at være ude i naturen, som for nogle af familierne har været et nyt rum at færdes i men også det få fællesskab med andre i det lokale naturområde og så for få penge. Så mere af det til børnefamilierne, TAK!

Hvert år på denne tid, hvor mørket sænker sig – tænker mange af os på, hvornår mon det igen går fremad med at dagene begynder at blive længere. Men fat mod – nu begynder dagene snart igen at blive længere, nemlig efter den 22. december, altså efter vintersolhverv på årets korteste dag. (Datoen er i år rykket fra den 21.december til den 22. fordi vi har skudår!) Så i løbet af relativ kort tid, vil der igen være plusgrader, lysere tider og dermed også en spirende natur og øget dyreaktivitet og dermed måske også en øget lyst og overskud til at komme ud i NATUREN, hvor der venter nye oplevelser ?

Så arbejder I med børnefamilier i jeres menighedspleje/kirke eller påtænker I at starte op med nogle tilbud til jeres børnefamilier, (måske jeres familier fra Folkekirkens Feriehjælp?) så kan projekt – ”Kan myrer spises? Kend og brug naturen i Danmark” - måske være noget for jer?
Naturprojekt 2020 starter i april/maj og sogne fra hele landet er velkommen til at deltage. Der afholdes 5 ture med sognets børnefamilier og turene kan arrangeres som ture af 1 dags varighed eller man kan vælge at slå 2 dagsture sammen til en weekendtur med overnatning. Der gives 1.500 kr. til hver tur, som kan bruges til transport, mad, naturvejleder og materialer til naturaktiviteterne. Som sogn forpligter man sig til at planlægge og gennemføre 5 ture sammen med sognets børnefamilier. Så tilmeld jer gerne projektet, som er Samvirkende Menighedsplejers naturprojekt i samarbejde med Friluftsrådet. Der er masser af pladser og også god tid til forberedelse og jeg hjælper jer meget gerne i gang ? Så skriv til Betina Køster på bk@menighedsplejer.dk, så ringer jeg til jer ?

Med ønsket om en rigtig glædelig jul samt godt nytår til jer alle samt en stor tak for samarbejdet i 2019!

Kategorier Nyheder