Onsdag d. 23. oktober 2019 (hele dagen)

På dette kursus har vi fokus på, hvordan man kan drøfte og træffe svære beslutninger, der også kræver et fravalg. Ind imellem kan det være angsten for at vælge nogen fra, der afholder et menighedsråd eller en menighedspleje i at iværksætte diakonale aktiviteter. Vi vil derfor arbejde med konkrete redskaber og metoder, der kan hjælpe en gruppe til at reflektere sammen over svære beslutninger. Målet er at deltagerne efter kurset kan understøtte gode drøftelser og finde modet til at træffe beslutninger, der også kræver et fravalg. Man vil på kurset lære forskellen på dialog og debat, og vi vil afprøve øvelser, hvor refleksionen er i højsæde. Afslutningsvis vil vi arbejde med det personlige mod i forhold til at indgå i drøftelser samt modet til at indgå kompromisser uden at miste sig selv. I denne del af kurset vil vi have fokus på citatet: At vove er at tabe fodfæstet en kort stund. Ikke at vove er at tabe sig selv.

Hvem kan deltage?
Alle der arbejder med diakoni enten i samarbejde med et menighedsråd eller en menighedspleje. Hvad kan du lærer?
Du kan lære, hvordan man faciliterer en god dialog mellem mennesker med forskellige holdninger. Derudover lærer du  forskellen på dialog og debat samt redskaber til at bevare den gode dialog i svære beslutninger.

Vi vil belyse følgende emner:
Kurset er bygget op om 4 elementer:

• Redskaber til facilitering
  • Bevidsthed om kulturen i jeres personlige menighedspleje eller –råd
  • Forskellen på dialog og debat
  • Modet til at træffe en svær beslutning

Program for kurset:
Kl.  9.00: Ankomst, kaffe og brød
Kl.  9.30: Velkomst og morgenandagt
Kl.  10.00: Oplæg
Kl.  12.30: Frokost
Kl.  13.30: Oplæg Kl.  15.30 –16.00: Afslutning

Undervisere:
Mette Madsen, Generalsekretær og Mei Petersen, konsulent i Samvirkende Menighedsplejer.

Du kan tilmelde dig her. Tilmeldingsfrist 14 dage før kurset afholdes.

Du kan hente en printvenlig beskrivelse af kurset her

Grundtvigskirken, Ribegade 74, 6700 Esbjerg, Danmark
200 kr. inklusiv frokost.