×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Torsdag d. 27. februar 2020, Kl. 09:00 til kl. 16:00

Kommunen har de senere år haft fokus på at inddrage civilsamfundet i stadig flere arbejdsopgaver. I Samvirkende Menighedsplejer hører vi fra flere menighedsplejer, at de bliver kontaktet af kommunen om et samarbejde. Det kan for eksempel være et samarbejde med hjemmehjælpen omkring besøgstjenesten eller socialrådgiver, der hjælper med at oplyse værdigt trængende om muligheden for at søge julehjælp i kirken. Ligeledes er der gode eksempler på at kommunen, kirken og menighedsplejen arbejder sammen om hjælp til ensomme gennem spisefællesskab eller andre aktiviteter.

Formålet med diakonikurset er at inspirere endnu flere menighedsplejer til at samarbejder med kommunen. Vi sætter fokus på forskellige måder at samarbejde på, samt de dilemmaer, der kan opstå, når den professionelle og den frivillige kultur skal løse opgaver sammen.

Hvem kan deltage?
Alle med interesse for det frivillige sociale arbejde. Frivillige og ansatte, der arbejder i spændingsfeltet mellem det kirkelige sociale arbejde og det kommunale arbejde.  

Hvad kan du lære?
På dette kursus vil vi gennemgå fem typer af samarbejde. Derudover vil vi arbejde med forskellige kulturtyper i forhold til kommunens behov og menighedsplejens. Der vil være forskellige eksempler på, hvordan man nemmest får en god adgang til kommunen samt de dilemmaer, der kan opstå i samarbejdet.  

Vi vil belyse følgende emner:
· Hvad er samarbejde
· Sammenstød mellem forskellige kulturer
· Konkrete eksempler på samarbejde
· Adgang til kommunen
· Dilemmaer

Program:
Kl. 09.00:  Ankomst, kaffe og brød
Kl. 09.30:  Velkomst
Kl  10.00:  Oplæg
Kl. 12.30:  Frokost
Kl. 13.30:  Oplæg
Kl. 15.30 -16.00: Afslutning  

Undervisere:
Konsulent Mei Petersen og Generalsekretær Mette M. Madsen 

Download kursusbeskrivelse her.

Tilmeld dig her

Sted
Klostervænget 2A, 4100 Ringsted, Danmark
Pris
Pris: 250 kr. inklusiv frokost