Mandag d. 16. marts 2020, kl. 09:00 til tirsdag d. 17. marts 2020, kl. 15:30

Vi udbyder i 2020 et kursus om sorg og sorggrupper, der foregår over 2 sammenhængende dage.

Hvad kan du lære?
Målet med kurset er at give deltagerne brugbare perspektiver på sorgen så mødet med den sørgende kan blive frugtbart og udviklende. Forhåbentlig vil deltagerne efter kurset have mod på at gå i gang med at starte en sorggruppe.

Første dag:
Forståelsen af sorg i vores samtid, sorgteorier før og nu samt sorg diagnose. Betydningen af netværk og diakonale tilbud for mennesker i sorg. Dagen slutter med et indlæg om at være præst og sorggruppe leder.

Underviser:
Eva Christoffersen, konsulent i Samvirkende Menighedsplejer og leder af sorgstøtte-arbejdet igennem de sidste 7 år.

Anden dag:
Arbejdet med sorggrupper. Hvilke overvejelser skal man igennem før man starter en sorggruppe op og hvordan planlægger man et sorggruppe-forløb? Dag to bliver en praksis dag, hvor deltagerne på deres egen krop får lov til at sætte sig i sorggruppe deltagerens sted. Der bliver lavet en lille pop up sorggruppe med nogle af deltagerne, som vi alle kan tage læring af.

Underviser:
Linda Møller, sygeplejerske og terapeut med erfaring fra arbejde med forskellige typer af sorggrupper.

Hvem kan deltage: Der vil være oplæg omkring de enkelte emner med tid til samtale og refleksion. Dagene er baseret på dialog og er dermed aktivt involverende for deltagerne. Det er ingen betingelse at man har haft med sorg og sorg grupper at gøre før, men en fordel hvis man har.

Program:
Kl. 08:30-9:00 Ankomst, kaffe og morgenbrød