• Begivenheden har allerede fundet sted.
Torsdag d. 26. marts 2020, Kl. 09:00 til kl. 16:00

KURSET UDSKYDES - NY DATO MELDES UD SENERE
OBS - NY ADRESSE - KURSET AFHOLDES I HVIDE SANDE.

Hvorfor starte en aflastningstjeneste? Nære pårørende til syge, demensramte og døende, belastes umådelig hårdt i kortere eller længere perioder, hvor de tilsidesætter egne behov og velbefindende for selv at passe deres kære. Måske har du gennem din arbejdsmæssige baggrund en faglig viden, som du har lyst til fortsat at bruge. Måske har du personlige erfaringer som pårørende, som giver dig lyst til at hjælpe andre, der er i samme situation. Uanset, er der brug for din støtte i disse belastede familiers hjem.

Hvem kan deltage?
Alle, der er interesseret i aflastningstjenesten og måske har lyst til at starte en aflastningstjeneste eller støtte op om en eksisterende aflastningstjeneste.

Hvad kan du lære?
Få konkrete redskaber til, hvordan I starter en aflastningstjeneste. Vi vil komme omkring følgende emner:

· Værdi- og målsætning samt handleplan, herunder: Hvem kan få aflastning?
Hvervning af frivillige aflastere, herunder: Hvem kan være aflaster?
Koordination og ledelse
Synliggørelse
Samarbejdspartnere

Sådan foregår det:
Undervisningen tager primært udgangspunkt i, hvor deltagerne er i egen idé- og udviklingsproces. Der vil veksles mellem undervisning, samtale og kortere sessioner med gruppearbejde.

Kl. 09.00: Ankomst, kaffe og brød
Kl. 09.30 Morgensang
Herefter veksles mellem oplæg og gruppearbejde
Kl. 15.30 - 16.00: Afslutning

Underviser:
Birgitte Viftrup Mortensen, sogne og diakonipræst i Svenstrup - Ellidshøj Pastorat, tidligere diakonikonsulent for Samvirkende Menighedsplejer og koordinator for aflastningstjenesten i Aalborgprovstiernes Menighedspleje.

Du kan downloade kursusbeskrivelsen her.

Du kan tilmelde dig kurset her.

KURSET UDSKYDES - Følg med her på siden
NY ADRESSE - KURSET AFHOLDES I HVIDE SANDE